Even voorstellen

Ik ben Ans van der Heijden en sinds een aantal jaren ben ik heel actief bezig met fotograferen.  Vooral met dieren- en natuurfotografie. Mijn eigen border collies worden met grote regelmaat op de foto gezet. Maar ook andere honden, vogels, vlinders, vossen, hertjes enzovoorts vormen een bron van inspiratie. Met mijn honden maak ik graag wandelingen en trekken we lekker de natuur in. Ik neem mijn camera mee en kijk gewoon wat ik tegenkom.

Mijn honden zijn echte schapendrijvers. Daarvoor zetten we ze meerdere keren per maand in, bij de schaapskudde in Ermelo. Ik wandel graag in dit gebied en kan hier veel mooie foto’s maken. Niet alleen van de schapen en de honden, maar ook van het landschap en de andere dieren die hier leven. Het is een prachtig gebied, zeker als de heide in bloei staat. Maar ook in de herfst, als de paddenstoelen uit de grond schieten kan ik uren ronddwalen en foto’s maken.

Ook bezoek ik graag de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit is een natuurgebied waar je eens niet op de paden hoeft te blijven. Het wordt zelfs aangemoedigd om rond te struinen in de duinen. In dit gebied zie je veel wilde dieren. Je kunt er mooie vogels spotten,  en als je geluk hebt kun je zelfs vossen tegenkomen. Veel van de foto’s in mijn portfolio zijn genomen in de natuurgebieden waar ik graag wandel.

Fotograferen is mijn hobby en mijn passie. Ik spendeer vele uren aan het fotograferen, het uitzoeken en bewerken van de foto’s. Daarnaast lees ik ook veel informatie over fotografie en volg ik regelmatig cursussen. Tot slot geef ik natuurlijk workshops en organiseer ik fotowandelingen.

Het ontstaan van Lucky Fotografie

Lucky van Lucky Fotografie

Lucky

Lucky, mijn eerste border collie, was net overleden toen ik een naam zocht waaronder ik mijn foto’s en mijn website kon promoten. Met de gedachte aan deze prachtige hond werd de naam Lucky Fotografie geboren. Achteraf blijkt deze naam heel goed aan te sluiten bij wat ik wil bereiken met mijn foto’s, de workshops en de fotowandelingen. Ik wil dat de mensen Lucky worden van de foto’s die ik voor ze maak, of over de foto’s die ze zelf maken na de uitleg die ze via Lucky Fotografie hebben gehad.